-Gerilim tipi baş ağrısı: Şiddetli olmayan, sürekli bir ağrıdır. Zonklama olmaz, başta ve boyunda sıkılık hissi duyulur. Yetersiz uyku, depresyon ve stres, en önemli nedenleridir. Özellikle kaslar etkilenir, pilates ile kaslar daha sağlıklı hale getirilebildiğinde ağrınız azalmaya başlar.
-Migren: Şiddetli vezonklayıcı ağrıdır. Genellikle başın bir tarafında veya bir gözün arkasında hissedilir. Işığa ve sese karşı hassasiyet, mide bulantısı, kusma görülebilir. Manuel terapi tekniklerinde miyofasial germe teknikleri özellikle bu tür ağrılara çok iyi gelmektedir.
-Demet (Küme) baş ağrısı: Şiddetliağrı. Genellikle tek göz çevresinde veya arkasında hissedilir. Burun tıkanıklığı ve göz yaşarması olabilir. Ağrı genellikle uyku sırasında gelişir. Alkol alınması ve sigara içmek, en büyük nedenidir. Manuel terapi ve pilatesin ikisi birden uygulandığı zaman hem gevşeme teknikleri kullanarak rahatlama ve esneklik kazanmakla azalır.
-Kadınlarda adet döneminde yaşanan baş ağrısı:Çoğunlukla yumurtlama veya adet döneminde veya hemen önce veya sonra oluşur. Nedeni, östrojen düzeyindeki artma veya azalmadır.
-Sinüs baş ağrısı: Şiddetli, sabit bir ağrıdır. Burundan kıvamlı sıvı akışı olur. Genellikle burun etrafında ancak alın ve kulaklara kadar yayılabilir. Nedenleri arasında, sinüs enfeksiyonu, septum deviasyonu ve burunda tıkanma sayılabilir. Nefes teknikleriyle kişilerde rahatlama bulunabilir
-Alerjiye bağlı baş ağrısı: Sinüsler tıkanır, gözlerde yaşarma ve kaşınma, başta zonklama olur. Polen veya küf sporları ve toz, en önemli nedenleridir.
- Kafeine bağlı baş ağrısı: Zonklayıcıbir ağrıdır. Aşırı kafein alınmasına bağlıdır.
Yorulmaya bağlı baş ağrısı: Ağrı baş genelinde olup, belirli bir bölgeyle sınırlı değildir. Nedenleri arasında bilinçli yapılmayan yorucu fiziksel aktivite (koşma, egzersiz)
-Eklem başağrısı: Başta basınç veya sıkışma hissi, çenede ağrılı bir “çıtırdama" ve çenede bozukluk veya kenetlenme olabilir. Tek nedeni strestir. Özellikle Manuel Terapi tekniklerinde eklem mobilizasyonu ve manipulasyonu ile eklemlerin hareketlendirmesi gerekmektedir.
-Romatizmaya bağlı baş ağrısı: Boyunda veya başın arka bölümünde olur, hareket edildiğinde artar.