PİLATESLE EN İYİ FORMA KAVUŞ

blog yazısı ekle !

PİLATESLE EN İYİ FORMA KAVUŞ

Yazar Bilgileri Esra İpek
Pilatesle En İyi Forma Kavuş
Birbirinden güzel yemek çeşitleri sana göz kırparken form tutmak oldukça zor olsa da bu yoldan şaşmadığın sürece elde edeceğin sonuçlar seni hayli mutlu edecek. Özellikle kaslarının esnemesini, duruşunun daha doğru ve düzgün olmasını ve kalıcı bir şekilde kilo kaybı yaşamayı istiyorsan pilatesle tanışman gerek. Masa başı işlerde çalışanların bel ve sırt ağrıları içinde iyileştirici bir seçenek sunan pilates uzun vadede yapıldığında sağlıklı bir hayat sunuyor.


Pilates ve Reformer Pilates Farkı

Pilates yapmaya karar verdiğinde mat pilates ve reformer pilates arasında kalabilirsin. Evde pilates yapabileceğin gibi spor salonunda ya da pilates stüdyolarında reformer pilates yapabilirsin. İkisinin de çalıştırdığı kas grupları aynı ancak yapılış tarzları farklı. Temel pilates prensipleri olan nefes, konsantrasyon, akıcılık, merkezleme, kontrol ve kesinlik her ikisinde de geçerli. Mat pilates derslerinde vücut ağırlığından faydalanır ve bunu kullanırsın. Reformer pilastes de ise yaylı sistem ile çalışırsın. İki iki türü ayıran en temel fark budur.

Evde Pilates Nasıl Yapılır?

Mat pilatesi evde kolaylıkla yapabilirsin. Ayrıca spor salonlarının grup derslerinde de bu pilates türüne ulaşman mümkün. Kendi vücut ağırlığından faydalandığın mat pilatesin vücuda sayısız faydası var. Duruş bozukluklarından kilo problemlerine kadar çözüm önerisi sunan pilates ile daha esnek bir vücuda kavuşmak hayal değil. Kendi vücut ağırlığından faydalandığın mat üzerinde yapılan pilateste kimi zaman yardımcı malzemelere de ihtiyacın olacak. Bu malzemeleri tera bant, top, çember gibi sıralayabiliriz. Pilatesin her aşamasında kullanılmasa da bu malzemeleri kullanacağın bölümler de olacak. Dilersen spor salonunda grup derslerinde dilersen evde videolar eşliğinde rahatça pilates yapabilirsin. İlk başlarda zorlandığın pilates hareketleri belirli bir süre sonra sandığından çok daha kolay gelmeye başlayacak. Çünkü zaman geçtikçe vücudun esneklik kazanmaya ve kasların güçlenecek. Bu nedenle pilates ister evde ister salonda başla ilk başlarda kendini çok zorlamaman gerek. Yalnızca hareketleri doğru yaptığından emin olman yeterli.

Pilatesin Faydaları

Hem sakin hem de dinlendirici bir spor olan pilatesin birçok faydası var. Duruş bozuklarının en büyük düşmanı olan bu spor ile hem zayıflayıp hem de geleceğine yatırım yapabilirsin. Pilatesin faydaları fiziğinden başlıyor ruhuna kadar uzanıyor.

Kemikleri güçlendiriyor.

Kilo vermeyi hızlandırıyor.

Duruş bozukluklarını düzeltiyor.

Sırt kaslarının güçlenmesini sağlıyor.

Karın kaslarının güçlenmesini sağlıyor.

Daha esnek bir vücuda kavuşmanı sağlıyor.

Nefes alışverişlerini düzenliyor.

Daha pozitif olmanı sağlıyor.

Sakatlanmalara karşı koruyor.