NEDEN KİŞİYE ÖZEL PİLATES

blog yazısı ekle !

NEDEN KİŞİYE ÖZEL PİLATES

Öncelikle bilinmemiz gereken, her bireyin fiziksel özellikleri ve vücut yapısı farklıdır. Böyle bir durumda herkese yaptırılan ortak bir antrenman şekli söz konusu bile değildir.

Pilateste öncelik kişiye özel ve bir amaç doğrultusunda yaptırılmasıdır. örneğin bir spor kulübüne gittiniz ve göbeğinizin size çok rahatsız ettiğini söylediniz. Bu doğrultuda sizin için uygulanan programda yine tüm vücut kaslarını çalıştıracak fakat karın bölgeniz için biraz daha fazla egzersiz hareketi belirlenmesi gerekmektedir. Programınız yazıldı ve sizde yapmaya başladınız. şimdi o gerçekle karşı karşıyasınız! ''İyi de ben bu hareketleri nasıl yapacağım?'' Birebir yapmak istediğiniz pilates'te böyle birşey söz konusu değildir. öncelikle hocanız sizin ölçümlerinizi yapar ve sağlık durumunuzu göz öneünde bulundurarak size uygun bir program çizelgesi hazırlar.

Pilates kişiye gore modifiye edilebilen bir post rehabilitasyondur. Pilates kaslar arası dengesizlik, buna bağlı olarak gelişen ağrı ve stabilizasyon sorununu engellemeye ve çözmeye yardımcı olur. Kişiye özel pilates'te uygulanan prensipler vardır. Bu prensiplerin başında, kişiye ilk başta gövdemizi sabitleyen kasların çalışmasının ve omurganın düzgün postürünün öğretilmesidir. Kişi bu egzersizleri yaparken hem nefesini kontrol eder hemde omurgasını dik tutmaya çalışır. Pilates düzenli yapıldığında omurgamızın etrafındaki kaslarımız çalıştırmaya başlar ve omurgamızı desteklerler. Bu şekilde vücudumuzdaki büyük kasların stabilizasyon destekleri ortadan kalkar ve eklem ve kemiklere binen iş yükü azalmış olur. İşte tam burda kişinin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi yapılmalı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bir program hazırlanmalıdır. Kişiye özel pilates'te bu mümkündür. Deneyimli eğitmenler tarafından uygulandığında çok iyi sonuçlar alınabilir. Kişinin düzenli olarak yaptığı bu programlarda kaslarının esneklik ve gücünün arttırılarak uzun vade de öğrenilen postürün günlük yaşamda efor sarfetmeden korunması sağlanır.